Mastik Asfalt Nedir?
Mastik asfalt nedir sorusu bireylerin en çok merak ettiği konulardan bir tanesidir. Güvenilir bir şekilde hizmet almak isteyenlerin mastik asfalt ile ilgili detayları öğrenmek için bu rehberi incelemesi gerekir. Şimdi gelin mastik asfalt nedir ile ilgili detayları hep birlikte inceleyelim.
Mastik asfalt durumunda, mastik asfalt, mastik asfalt şap ve mastik asfalt endüstriyel şap arasında bir ayrım yapılmakta Mastik asfalt, agrega karışımı (kaba agrega, ince agrega, dolgu) ve bitüm veya bitüm ve katkı maddelerinden oluşan, sıcakken dökülüp yayılabilen yoğun bir kütledir. Söz konusu asfalt türü, geniş alanlara da sorunsuz bir şekilde kurulmaktadır. Nihai mukavemetini elde etmek için herhangi bir priz süresi gerektirmez ve sıkıştırma gerektirmez.
Mastik Asfaltın Özellikleri
Mastik asfalt boşluksuz ve su geçirmezdir. Suyu emmez ve ne şişmekte ne de büzülmekte. Yüksek düzeyde stabiliteye sahiptir. Örneğin sıcaklık dalgalanmalarından veya yavaş bina hareketlerinden ve oturmalardan kaynaklanan stresleri çatlaksız gevşeme yoluyla hafifletilmekte. Dış mekanda kullanıldığında, donma ve çözülme değişimlerine, buz çözücü tuz çözeltisine ve sürekli neme maruz kalmaya karşı duyarsızdır. Üst katman olarak mükemmel aşınma direncine ve kaymaz bir yüzeye sahiptir. Mastik asfalt kalıcıdır ve bu nedenle ekonomik bir yapıya sahiptir. Bu asfalt türü geri dönüştürülmekte. Bu nedenle çevre dostudur.
En Kaliteli Mastik Asfalt
Mastik asfalt şapı, şantiye sahasında doğrudan zemine, bağlayıcılı veya bağlayıcısız veya ara ayırıcı veya yalıtkan bir tabaka üzerine serilen tek katlı bir şapdır.
Yüzer şap, ses ve/veya ısı yalıtım tabakası üzerine serilmekte ve duvar veya boru gibi; tüm yapı elemanlarından tamamen ayrılmakta. Entegre yerden ısıtmalı şaplar, ısıtmalı şaplar olarak bilinmektedir. Yüzer mastik asfalt şapları ve ısıtmalı şaplar için aşağıdaki uygulama alanları şunlardır:
- Eski binaların yenilenmesi
- Konut ve ticari binalar
- Okullar, hastaneler ve diğer kamu binaları
Mastik asfalt şaplar, küçük kalınlıkları, susuz olmaları ve hızlı kullanılabilirlikleri nedeniyle özellikle eski binalardaki zeminlerin yenilenmesi için uygundur. Siz de bu konu ile ilgili detaylı bir şekilde bilgi almak istiyorsanız doğru adrestesiniz. Detaylı bilgi için bizimle iletişime geçebilirsiniz.